top of page

Recensies

Ik vond het volgen van de workshops een hele leuke ervaring! Ik heb deelgenomen aan patronen tekenen vanuit kleurvlakken en het maken van een mandala in de natuur. Het prikkelde je fantasie en creativiteit waarbij Irm goede aanwijzingen gaf. Het resultaat was minstens zo leuk als het proces zelf! De plaat met kleurvlakken heeft een mooi plekje in huis gekregen en ik zie er elke keer nog iets anders in. Een aanrader!

Ik heb een erg leuke en leerzame schilderworkshop bij Irm gevolgd. Irm is een zeer kundige kunstenares, die je vanuit jezelf laat schilderen en toch goede kaders en aanwijzingen geeft. Ik vond het erg leuk om te doen.

Suzan

Reinoud van Rooij

Ik ken Irm al jaren van de theatercamping CHARME in Frankrijk waar wij regelmatig klussen. Vorig jaar was mijn eerste jaar als deelnemer. Ik heb toen twee cursussen bij Irm gevolgd, waterverfschilderen en Mandela’s maken in het bos. Zij wist mij op een inspirerende wijze aan te zetten tot prachtige resultaten. Ik wist niet dat ik dat in mij had. Ook dit jaar ga ik weer als deelnemer en hoop ook nu weer door haar geraakt te worden

Peter

Ik heb Irm ontmoet als docent op theaterkamp Charme daar in de positie van docent beeldende kunst. Irm denkt met haar opdrachten “out of the box”, laat je buiten je opgedane kaders denken en laat je een resultaat neerzetten wat je niet voor mogelijk hield. Dit creatieve in een concrete vorm en tijdspad. Vond het een bijzondere ervaring om mee te maken en kan een workshop en/of begeleiding bij Irm voor iedereen aanraden die zijn of creativiteit verder wil ontwikkelen.

Willeke

De workshop intuïtief schilderen werd op een prachtige locatie gegeven, in het bos aan een weiland. De schuur waar we werkten, had een fijne sfeer en er was genoeg ruimte.
Irmegard gaf goede richtlijnen over de aanpak, zodat we allemaal als vanzelf aan de slag konden. Tijdens het schilderen volgde ze ons subtiel en gaf ze waardevolle tips. De nabespreking in de groep vond ik heel prettig en waardevol.
Voor mij was het een groot cadeau, om samen met anderen te genieten en mezelf te kunnen zijn. Ik heb er veel aan gehad en kijk terug op een mooie dag.

Ik heb een workshop intuïtief schilderen gevolgd bij Irmegard. Erg van genoten!
Irmegard weet je goed te begeleiden op een stimulerende en geruststellende manier. Zo blijf je openingen zien, wordt je geholpen door lastige momenten heen te gaan en blijft het creatieve proces leuk en uitdagend. Ook haar professionele kijk helpt je om door gebruik van bepaalde technieken het schilderij beter tot zijn recht te laten komen.
Op het einde bespraken we elkaars werk en Irmegard sprak als laatste. Treffend vond ik het wat ze zag in het schilderij en het proces wat daaraan vooraf ging. Het zei zoveel over de persoon die het gemaakt had. We mochten nog haar eigen werk in haar atelier zien.
Wat een creativiteit en deskundigheid! Een heerlijke lunch door haarzelf bereid, maakte het helemaal af. Een bijzondere dag!

Carolyn

Anna

Wat een fantastische cursus. Een hele dag 'voor mijzelf' om te tekenen, schilderen, werken met hout of touw.  Iedere cursusdag weer waren de opdrachten verrassend anders. De manier waarop je begeleiding geeft is heel prettig, je leert mij kijken. Het was een feestje, ieder dag weer!

Afgelopen seizoen heb ik een creatieve cursus bij Irm gevolgd.

8 vrijdagen hebben we zeer uiteenlopende creatieve dingen gedaan.

Alles was nieuw voor mij. We hadden een gezellige, warme, enthousiaste groep.

Irm was heel duidelijk met haar instructie. Ze hielp waar we er om vroegen, liet ons verder vrij.

De lunches, met soep, waren gezellig.

Ik was verbaasd over mijn resultaten.

De dagen waren zeer de moeite waard!


Groet,

Mirjam

Ria de Groot

In het seizoen 2021/2022 heb ik deelgenomen aan de creatieve jaar groep, 1x in de maand op de vrijdag van 10 tot 16 uur.
Het gevarieerde aanbod, gaf me de gelegenheid om kennis te maken met diverse beeldende kunst vormen, zoals intuïtief schilderen, werken met materialen uit de natuur, droedelen, aquarelleren.
Ik kon lekker vrij werken en ik kreeg, als ik het nodig had, fijne tips, zodat ik zelf kon experimenteren.
Het eindresultaat was steeds weer bijzonder en
de fijne sfeer zorgde ervoor dat ik iedere keer weer uitkeek naar de volgende lesdag.

Loes Gagesteijn.

bottom of page